Bloemkoolgeur in huis: hier komt het door

Een bloemkoolgeur in huis komt regelmatig voor, niet alleen door koken. Lees in deze blog van Strooming wat een bloemkoolgeur is, wat een aantal veel voorkomende oorzaken zijn en wat u eraan kunt doen.

 

Waardoor ontstaat een bloemkoolgeur?

Bij Strooming doen we al jarenlang onderzoek in woningen en bedrijven naar stankoverlast. Die komt voor in alle varianten die u zich kunt voorstellen. Ook een bloemkoolgeur wordt regelmatig gemeld. Vervelend, want voor de meeste mensen is dit geen aangename geur. Bloemkool haalt (net als andere koolsoorten) tijdens de groei zwavel uit de grond. Dit komt weer vrij als de groente wordt gekookt. Zwavel is dus de stof die veel mensen omschrijven als bloemkoolgeur.

 

Is zwavel in huis gevaarlijk?

Een zwavelgeur in huis ontstaat doorgaans als er een te hoge concentratie waterstofsulfide in de lucht hangt. Dit is een erg giftig gas dat ontstaat door rotting van zwavelhoudende en organische stoffen. Dit kan bijvoorbeeld in het riool ontstaan of door een rottingsproces van dood ongedierte, om maar een paar voorbeelden te noemen. Rioollucht in huis kan bij een hoge concentratie een gevaar opleveren voor de gezondheid.

 

Geuronderzoek?

Wilt u dat wij de geur bij u komen analyseren? Vraag dan onze vrijblijvende offerte aan via de button.

 

Voor particulier

 

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Vraag een offerte aan