Geur neutraliseren in huis? | Lees nu Tips & Tricks!

Een zure lucht van ongedierte, een indringende bak- en braadlucht of een muffe schimmelgeur: stank in huis kan het woonplezier flink bederven. Zeker als u er al alles aan heeft gedaan om de bron van de geuren te achterhalen en de overlast te verhelpen. Soms hangt er gewoon een geur in huis die maar niet weg wil. Ze trekken overal in en zijn ontzettend hardnekkig. In dit blog van Strooming leest u alles over geur neutraliseren. Tips die u zelf kunt toepassen of die u door een specialist kunt laten uitvoeren.

 

Stankoverlast

Stankoverlast in huis is ontzettend vervelend. En vaak is het ook nog eens lastig om de oorzaak te achterhalen. Om die reden heeft Strooming in een eerder blog al 50 mogelijke oorzaken van vieze geuren op een rij gezet. Van ongedierte en vieze gloeilampen tot formaldehyde, kapotte bedrading of een natte houten vloer. Wat de oorzaak ook is: natuurlijk wilt u de vieze geur zo snel mogelijk uw huis uit hebben. Hieronder leest u daarom 5 manieren om zelf een geur te neutraliseren.

 

5 manieren om zelf geur te neutraliseren

Als u weet wat de oorzaak is, is het vaak mogelijk om zelf een vieze geur te neutraliseren. Een aantal mogelijkheden daarvoor zijn:

 

1. Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn neutraliseert heel veel geuren. Gebruik het om vlekken uit bekleding of tapijt te halen en kook een pannetje water met schoonmaakazijn om bak- en braadluchtjes uit de keuken te verwijderen.

 

2. VentilatieVoldoende

ventilatie doet wonderen als het aankomt op het verwijderen van geur uit huis. Veel mensen maken echter de fout om alleen even een raam of deur open te zetten en te denken dat dit afdoende is. Ventilatie is 24 uur per dag nodig om te zorgen voor een toestroom van verse, frisse lucht in huis.

 

3. Luchtreiniger
Met een luchtreiniger is geur neutraliseren in huis vrij eenvoudig. Met speciale filters wordt de binnenlucht gereinigd en nare geurtjes verminderd. Let op: een luchtreiniger is niet hetzelfde als een luchtverfrisser, die doorgaans alleen een parfum door een ruimte verspreidt en zo vieze geuren (tijdelijk) maskeert.

 

4. Luchten in de zon
Is een vervelende geur in huis afkomstig uit textiel? Bijvoorbeeld gordijnen, een bankstel of een tapijt? Dan wil schoonmaken en vervolgens laten drogen in de zon ook wel eens een goed effect hebben.

5. Chemische reiniging
Niet alle stoffen en spullen in huis kunt u zelf schoonmaken. Soms is een chemische reiniging nodig, waarvoor u naar een stomerij kunt. Met behulp van een oplosmiddel wordt (sterk) vuil verwijderd en geuren geneutraliseerd.

 

Het blijft stinken. Strooming, help!

Wij kunnen goed helpen met ons geuronderzoek.  Na dit onderzoek door de deskundige met speciale apparatuur bij u thuis geven wij aan waardoor het probleem is ontstaan en wat er moet gebeuren om het probleem op te lossen.  Vraag vrijblijvend de gratis offerte aan via de groene button.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan