Muziek overlast regels

Wat zijn de muziek overlast regels eigenlijk? U vraagt het zich vast af als u vaak last heeft van de harde muziek van uw buren. Muziek vrolijkt vaak op, maar in dat geval kan muziek voor grote ergernis zorgen. Meer weten over de muziek overlast regels? Lees dan verder.

De gevolgen van muziek overlast

Muziek overlast kan zeker gevolgen hebben op uw gezondheid. Zeker wanneer u regelmatig muziek overlast ervaart. Aan wat voor gezondheidsklachten u dan moet denken? Denk bijvoorbeeld aan klachten als:

 

  • Hoofdpijn
  • Stress
  • Gehoorschade
  • Vermoeidheidsklachten
  • Concentratieverlies

 

Wist u al dat muziek vanaf 80 decibel schadelijk kan zijn? En als u bedenkt dat een gemiddeld concert al 110 decibel is, is het dus verstandig om uzelf niet te lang bloot te stellen aan harde muziek. Om bovenstaande gezondheidsklachten te beperken zijn er gelukkig regels opgesteld voor muziek overlast. Want naast de gezondheidsklachten, kan muziek overlast ook nog eens behoorlijk uw woongenot bederven

Dit zijn de muziek overlast regels

Volgens de wet moeten bedrijven industrieterreinen zich aan regels houden. In de Wet Geluidhinder staat aangegeven hoeveel lawaai er op een industrieterrein gemaakt mag worden. Ook zijn er voor particulieren woningen regels opgesteld over de geluidsgrenzen op bepaalde tijdstippen:

 

  • overdag (07.00 – 18.00) 50 dB(A) 70 dB(A)
  • ’s avonds (18.00 – 23.00) 45 dB(A) 65 dB(A)
  • ’s nachts (23.00 – 07.00) 40 dB(A) 60 dB(A)

Ervaart u vaak overlast door muziek en denkt u dat het geluidsniveau wordt overschreden. Laat dan een geluidsmeting uitvoeren door Strooming.

 

Dit kunt u het beste doen bij muziekoverlast

Komt de muziekoverlast van een van uw buurtbewoners? Spreek diegene daar dan op aan en probeer afspraken te maken. Woont u dicht bij een uitgaansgelegenheid of een festivalterrein? Dan dient de organisatie zich aan bepaalde wettelijke normen te houden. Strooming kan middels een geluidsmeting controleren of deze organisatie zich aan de regels houdt.

 

Geluidsmeting door Strooming

Ervaart u regelmatig overlast door muziek en wilt alles weten over muziek overlast regels? Schakel dan Strooming in. Door middel van een geluidsmeting meten wij het geluidsniveau, waardoor u precies weet of de wettelijke geluidsgrenzen overschreden worden. Niet alleen in hardheid maar ook in hoe vaak het voorkomt. Ook geven wij u advies over mogelijke oplossingen. Meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan