Stank in uw woning na lekkage?

Is eindelijk die vervelende lekkage verholpen, en blijft er een geur achter in uw woning? In deze blog over stank in huis na een lekkage, adviseert Strooming u stap voor stap hoe het geurprobleem kan worden aangepakt.

Stank door schimmelvorming

Stank in uw woning na een lekkage is niet alleen vervelend, het is altijd een indicator dat ergens in huis iets niet in orde is. Zo is het goed mogelijk dat er vocht is achtergebleven. Het vocht van de oude lekkage kan schimmelvorming veroorzaken. En schimmel kan een sterke, muffe, lucht verspreiden. Als u schimmels in huis niet visueel kan waarnemen, zorg dan dat u uw woning regelmatig goed ventileert. Als de schimmel wel visueel waarneembaar is moet u uiteraard de schimmel op een veilige manier verwijderen.

Waar komt de geur vandaan?

Allereerst is het belangrijk te lokaliseren waar de stank in huis na lekkage vandaan komt. Dit is nodig om de beste droogtechniek en de droogtijd te bepalen. Het is vaak relatief eenvoudig om de lekkageplek aan te wijzen. Houdt u er rekening mee dat vocht zich makkelijk via een muur, plafond, kruipruimte of vloer kan verspreiden. Vaak doordringt een lekkage meerdere materiaal lagen. Het water komt bijvoorbeeld van de parketvloer, via de onderliggende isolatielaag en de houten ondervloer tot op het plafond van de ondergelegen verdieping. Al deze lagen moeten kurkdroog worden, anders bestaat er een kans op stank in uw woning na een lekkage.

 

Bepalen van de droogtechniek

Afhankelijk van de omvang, urgentie of de locatie kunt u zelf het probleem aanpakken of de hulp van een deskundige inroepen. Vocht verwijderen uit holle ruimtes die niet geïsoleerd zijn, is een relatief makkelijk droogproces. Strooming geeft u enkele tips:

 

  • Ventileren

 

De ruimte goed en regelmatig ventileren door ramen en deuren open te zetten. Door te ventileren verlaagt u de luchtvochtigheid in uw woning. Dat helpt vooral bij klachten, maar lost het probleem niet echt op.

 

  • Ventilator

 

Gebruik een ventilator en laat deze de lucht langs de muur blazen, nooit haaks erop.

 

  • Absorptiedroger

 

Luchtontvochtiger. Met dit effectieve apparaat wordt vocht uit de vloer of muur onttrokken.

Is er lekkagewater achtergebleven in holle ruimten of isolatiematerialen? Dan is het verstandig professionals in te roepen. Om de stank in huis na lekkage voorgoed te verwijderen, moet alles door en door droog zijn.

 

Strooming bij stank in huis na lekkage

Blijft u last houden van stank in uw woning na een lekkage? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan onze vrijblijvende offerte aan via de button.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan