Geluidsoverlast Cv-ketel

Thuis moeten we ons kunnen ontspannen. Na een drukke werkdag fijn op de bank zitten en even tot rust kunnen komen. Die rust wordt behoorlijk aangetast als er thuis lawaai is. We bedoelen niet de piepende banden van de Audi van de buurvrouw of de zangclub van de buurman, nee, dit gaat over geluid uit uw eigen huis. Zo kan uw Cv-ketel voor behoorlijk wat onrust zorgen. Heeft u hier ook last van? Strooming helpt u met dit blog graag vast op weg met tips en advies.

Lawaai uit de ketel

Een Cv-ketel hoort u niet te horen, toch? Jammer genoeg werkt dat in de praktijk soms heel anders. Een Cv-ketel kan een heel scala aan geluiden produceren. Een paar voorbeelden. Bij het aanslaan van de ketel kan de ventilator een schurend geluid maken, of hij kan met een luide knal aangaan. Bonkende geluiden zijn ook een veelgehoorde klacht bij ketels. Dat komt meestal door luchtbellen in de ketel. Ruisende geluiden komen ook voor, dit gebeurt vaak als de ketel warm water tapt. Om het scala aan geluiden compleet te maken: een ketel kan ook tikken, fluiten en brommen. Herkent u al iets van deze geluiden?

Geluidsoverlast Cv-ketel

Lawaaierige en slapeloze nachten

Heeft u last van een communicatieve ketel? Dan wordt uw woongenot aangetast. Ontspannen wordt lastiger en u zult merken dat geluidsoverlast invloed heeft op uw concentratie. Ook uw nachtrust zal aangetast worden door het lawaai. Nog een punt van aandacht: Afhankelijk van waar uw Cv-ketel hangt, kunnen ook uw buren overlast ervaren.

 

Geluidsoverlast van cv ketel buren

Helaas tast geluidsoverlast niet alleen uw nachtrust en woongenot aan. Het is aangetoond dat geluidsoverlast invloed heeft op leer- en werkprestaties. Daarnaast kan een langdurige blootstelling aan lawaai ook stressklachten veroorzaken en hart- en vaatziekten.

 

Pak die ketel aan

Kortom: blijf niet zitten met een protesterende ketel. Pak het probleem aan. Een eerste stap is achterhalen waarom uw ketel geluid maakt. Als er iets met de ketel zelf is, kan dat in de meeste gevallen makkelijk verholpen worden. Denk aan het goed afstellen van de gas- luchtverhouding en het gebruik van vet tussen metalen die kunnen bewegen. Komt u er zelf niet direct uit? Schakel dan vooral een installateur in.

 

Hybride waterpompen zijn ook niet stil

Ziet u de geluidsoverlast van uw ketel als een tijdelijk probleem omdat we in 2021 overgaan op hybride warmtepompen? Niets is minder waar. De Vereniging Eigen Huis heeft al gewaarschuwd voor de geluidsoverlast die deze pompen kunnen veroorzaken. Bij een warmtepomp hoort namelijk een installatie met een ventilator op een dak. Als meerdere huizen in een straat zo’n installatie hebben, dan veroorzaakt dat een brommend geluid.

 

Strooming bij geluidsoverlast Cv-ketel buren

Is de geluidsoverlast van uw Cv-ketel niet te verhelpen, maar ervaart u wel negatieve gevolgen van het lawaai? Blijf er dan niet mee zitten! Het is belangrijk goed in kaart te brengen hoeveel overlast het geluid veroorzaakt. Zo brengt u het probleem in kaart en heeft u handvatten om de overlast aan te pakken. Strooming helpt u graag door een geluidsmeting uit te voeren. Zo krijgt u inzichten waarmee u weer verder kunt. Wilt u meer weten? Neem vooral contact met ons op via de offertebutton.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan