Geluidsoverlast muziek

Geluidsoverlast muziek? Wat kan het heerlijk zijn; even de volumeknop vol open en meezingen met uw favoriete hits. Of op vrijdagmiddag samen met collega’s de werkstress laten varen door golden oldies aan te zetten. Maar wat als u nu net die ene collega bent die niet van golden oldies houdt, als u thuis met regelmaat gedwongen luistert naar de muziekkeus van de buren of als u dichtbij een festivalterrein woont? Dan gaat de muziek snel richting overlast. Met dit blog geeft Strooming u graag wat tips om overlast tegen te gaan.

 

Muziek door merg en been

Muziek kan troosten, oppeppen, energie geven of afleiden. Maar muziek kan ook storend zijn als het niet uw eigen keus is. Geluid is, sneller dan we denken, behoorlijk hard. Een gemiddeld popconcert staat garant voor 110 decibel, een voorbijrazende trein voor 90. Lawaai op het schoolplein levert 85 decibel. U kunt dus behoorlijk wat last hebben van overlast door muziek. Met name lage tonen zijn storend. Deze bastonen dragen verder en worden minder gedempt door gevels. Los van het lawaai, zijn lage tonen ook vervelend omdat uw bank en bed kunnen meetrillen.

Piep van de muziek

Last hebben van muziek is meer dan alleen ergerlijk. Veel mensen hebben een piep in hun oren nadat ze in een drukke ruimte zijn geweest of harde muziek hebben gehoord. Is dat herkenbaar? Realiseer u dan dat een piep een waarschuwing is. Het betekent dat uw gehoor deels beschadigd is.

Als dit vaker gebeurt, kan de piep structureel worden. Dit heet tinnitus.

Vanaf 80 decibel kan muziek schadelijk zijn. Vermoedt u dat u wordt blootgesteld aan te veel decibellen? Onderneem dan vooral actie. Anders raken de trilharen in uw binnenoor beschadigd.

geluidsoverlast van muziek

Gezond muziek luisteren

Welke actie u het best kunt ondernemen hangt erg af van de soort overlast. Komt de muziek van buurtbewoners? Probeer dan onderling tot afspraken te komen.

Woont u dichtbij een festivalterrein? Dan dient de organisatie zich aan bepaalde wettelijke normen te houden. Heeft u last van uw eigen muzikale activiteiten? Denk dan vooral een gehoorbescherming tijdens concerten en schakel volumebegrenzing in als u muziek luistert via een telefoon of MP3-speler. Met muziek op de koptelefoon zit u namelijk al snel aan 95 decibel.

 

Zeer hoogwaardige service en zeer snel ter plaatse

Geluidsmetingen uit laten voeren in huis ivm. een storend geluid in de slaapkamer waarvan het vermoeden bestond dat deze vanuit de naastgelegen woning kwam.

Strooming stond ons zeer correct te woord en had het probleem snel gevonden en opgelost. zeer hoogwaardige service en zeer snel ter plaatse.

Peter van Vliet

Bekijk alle ervaringen

 

 

Strooming bij geluidsoverlast van muziek

Heeft u van alles geprobeerd en desondanks nog overlast van muziek? Dan is het de hoogste tijd voor actie. De eerste stap is inzicht krijgen in de ernst van de overlast. Strooming kan dit doen in de vorm van een professionele geluidsmeting. Met onze metingen testen wij of de overlast die u ervaart de wettelijke normen overschrijdt. U krijgt ook zicht op eventuele risico’s voor de gezondheid en we reiken u oplossingen aan. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan