Lawaaioverlast buren

Lawaai van buren kan uw woongenot behoorlijk bederven. Veel mensen zien de erg van  burenherrie niet in. Maar geluidsoverlast van buren behoort zeker tot de grootste bronnen van geluidsoverlast. In dit blog van Strooming leest u alles over lawaaioverlast van buren.

 

Dit zijn de regels voor lawaaioverlast buren

Nederland is een klein en dichtbevolkt land. Uw buren helemaal niet horen is vrijwel onmogelijk. Maar of de geluiden van uw buren storend zijn, is subjectief. De een ergert zich namelijk sneller dan de ander. Maar ‘lawaai’ is nooit goed. Daarom zijn er regels over geluidsoverlast van buren opgesteld. In de wet worden bepaalde geluidsgrenzen voor particulieren woningen aangegeven. De geluidsgrenzen zijn als volgt:

 

  • overdag (07.00 – 18.00) 50 dB(A) 70 dB(A)
  • ’s avonds (18.00 – 23.00) 45 dB(A) 65 dB(A)
  • ’s nachts (23.00 – 07.00) 40 dB(A) 60 dB(A)

 

Men kan spreken van lawaaioverlast als het geluid vaak voorkomt en lang duurt.

 

Negatieve effecten lawaaioverlast buren

Geluidsoverlast van buren kan niet alleen uw woongenot bederven, maar heeft ook nog eens een negatieve effect op uw gezondheid. Het kan bijvoorbeeld leiden tot:

 

  • Stress
  • Hoofdpijn en migraine
  • Vermoeidheid
  • Slapeloosheid
  • Concentratieverlies

 

Zo beperkt u de geluidsoverlast

Er zijn verschillende maatregelen tegen lawaaioverlast van buren. Zo is het belangrijk om het gesprek met de veroorzakers van de overlast aan te gaan. Soms zijn mensen zich er totaal niet van bewust dat bepaald gedrag overlast oplevert voor anderen. Wellicht is het mogelijk dat u samen tot een oplossing komt, waarmee beide partijen tevreden zijn. Heeft u meerdere keren aangegeven bij uw buren dat u last heeft van het geluid dat zij maken? En heeft dit geen effect? Bij extreme lawaaioverlast kunt u de politie bellen. Verder kan een goed geïsoleerde woning een groot verschil maken. Maar waak ervoor dat de ramen en deuren niet potdicht blijven zitten om het geluid buiten te houden. Een slecht geventileerde woning of werkplek is ook niet gezond.

 

Strooming bij lawaaioverlast buren

Maken uw buren te veel lawaai? En lukt het niet dit probleem zelf op te lossen? Dan kan Strooming u hierbij helpen. Wij komen graag een geluidsmeting uitvoeren. Daarmee krijgt u inzicht de oorzaak van het probleem en mogelijke oplossingen als geluidsisolatie worden met u besproken. Neem vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan