Dit kunt u doen bij geluidsoverlast van uw buren gedurende de nacht

Heeft u regelmatig last van geluidsoverlast veroorzaakt door uw buren gedurende de nachtelijke uren? Dan kunnen wij u hierbij goed van dienst zijn. Geluidsoverlast kan uw gezondheid en woongenot namelijk behoorlijk schaden. Maar wanneer is er sprake van geluidsoverlast? Als er langdurig hard, ongewenst en regelmatig storende geluiden worden veroorzaakt kan er sprake zijn van geluidsoverlast. En in de nacht is dit al snel ongewenst. De geluidsoverlast verstoord namelijk uw nachtrust en dit kan leidden tot concentratieproblemen of gezondheidsklachten. In deze blog leest u wat u kunt doen bij geluidsoverlast van uw buren in de nacht.

Geluidsoverlast buren: dit kunt u doen

Het is verstandig om eerst in gesprek te gaan met uw buren voordat u drastische maatregelen treft. Bij regelmatige geluidsoverlast van buren  raden wij u aan de volgende stappen te ondernemen:

 

  • Ga na of anderen buren ook overlast hebben van geluidsoverlast. Is dat het geval? Dan kunt u samen in actie komen.
  • Neem contact op met de buren die voor de geluidsoverlast zorgen.
  • Maak duidelijke afspraken met uw overlastgevende buren.
  • Heeft u daarna nog steeds last van geluidsoverlast? Bouw dan een dossier op waarin u nauwkeurig bijhoudt wanneer, hoelang en in welke vorm de geluidsoverlast plaats vindt. Dit doet u bijvoorbeeld door een geluidsmeting. Strooming kan u daarbij helpen.
  • Meld schriftelijk bij de buren die voor de geluidsoverlast zorgen dat u een dossier aan het opbouwen bent.
  • Zoek een vorm van bemiddeling door bijvoorbeeld buurtbemiddeling, wijkagent of de woningbouwvereniging.
  • Onderneem juridische stappen.

Strooming helpt u bij geluidsoverlast

Lukt het u niet de geluidsoverlast van uw buren te verminderen of zelfs op te lossen? Dan is het belangrijk om inzicht te krijgen in de ernst van de overlast die u ervaart. Strooming helpt u hierbij graag. Wij voeren uitsluitend professionele geluidsmeting uit waarmee we meten of de overlast die u ervaart de gestelde normen overschrijdt. Voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave kunt u gebruik maken van de offerte button.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan