Overlast van rokende buren

Heeft u overlast van rokende buren? Rookt u constant ongewild mee en heeft u te maken met stankoverlast? Wij begrijpen dat dit vervelend is. In deze blog leest u wat u kunt doen.

Rokende buren overlast

Ervaart u rookoverlast van de buren welke door de muur heen komt van de sigarettenrook? Het is niet ondenkbaar dat deze rook uw gezondheid kan aantasten. Buren mogen natuurlijk wel gewoon roken in hun eigen tuin, op hun balkon of binnenshuis. Zeker in de winter is meeroken al snel aan de orde. Men rookt dan meestal binnenshuis en de rook dringt via openingen uw woning in. Maar ook als uw buren buiten roken, kunt u vaak ‘meegenieten’ en last hebben van sigarettenrook. De rook kan direct uw woning inwaaien of komt naar binnen via bijvoorbeeld ventilatieroosters.

Overlast van sigarettenrook van de buren en gevaar voor de gezondheid.

Sigarettenrook bestaat uit giftige stoffen. Een groot aantal hiervan zijn giftige stoffen. Tabaksrook bevat onder andere benzeen, alkaloïde nicotine, teer, koolmonoxide en nog ruim 70 kankerverwekkende stoffen en chemicaliën. Er bestaat zelfs ‘derdehandsroken’. Dit is de rook die achterblijft in uw woning, in uw kleren en in uw meubels. Deze rook kan ook voor problemen zorgen. Meeroken zorgt voor de volgende gezondheidsrisico’s:

 

  • Vergrote kans op hart- en vaatziekten: 25-30% meer kans op een hartaanval en 20-30% meer kans op een beroerte
  • Vergrote kans op longkanker van 20-30%
  • Verhoogd risico op andere longziekten

 

Rook van de buren voorkomen

We kunnen ons voorstellen dat u de rook van de buren wilt voorkomen. Gelukkig zijn er wat mogelijkheden waarmee u de overlast van rokende buren kunt beperken. Probeert u in ieder geval één (of meer) van de volgende tips:

 

  • Isoleer uw woning goed, dan kan rook van de buren uw woning niet meer binnendringen.
  • Roken uw buren altijd aan de voorkant van de woningen? Zorg dan dat u ventileert aan de andere zijde van het huis. Zo heeft u veel minder last van de rook.
  • Ga in gesprek. Wellicht komen jullie samen tot een goede oplossing om de stank te beperken of heeft u in de toekomst zelfs helemaal geen last meer van rook in uw huis.
  • Dicht naden en kieren, bijvoorbeeld bij de keukenkastjes, meterkast en ventilatiekanalen.
  • Deelt u een ventilatieschacht? Overweeg dan zelf gebruik te maken van mechanische ventilatie, zodat de rook in ieder geval niet op die manier binnenkomt.
  • Schaf een luchtreiniger (ook wel ‘ionisator’ genoemd) aan om de geur te neutraliseren en de lucht te zuiveren.

 

Strooming helpt bij rokende buren overlast

Heeft u behoefte aan experts die u komen helpen met de rokende buren overlast ? Onze specialisten doen dat graag. Wij helpen u met onderzoek om de verbindingen inzichtelijk te maken tussen de woning van de buren en uw woning en geven advies hoe het probleem op te lossen. Neem direct contact met ons op als u meer informatie wenst of vraag een offerte aan.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.