Last van burenlawaai

Lekker genieten van uw vrijetijd na een periode van hard werken willen we allemaal graag. Maar als u thuis werkt wilt u ook graag normaal uw werk kunnen doen. Maar wat als u last heeft van uw buren? Dan is het snel gedaan met het genieten van uw vrijetijd en uw concentratie. Hoe gaat u bijvoorbeeld om met onaangekondigd klussen, harde muziek, in huis spelende kinderen of een continu blaffende hond?

Wanneer is burenlawaai lawaai?

Om een goede band met onze buren te krijgen of houden, accepteren we al sneller meer van elkaar. Maar zodra het geluid dat uw buren produceren uw irritatiegrens bereikt is het gedaan met uw woonplezier. Er zijn in Nederland geen regels of normen als het om geluidoverlast gaat. Wel hebben verhuurders en/of VvE’s de keuze om regels omtrent geluidoverlast vast te leggen in een huurovereenkomst of een reglement.

Blijf in gesprek met de buren

Zodra uw buren uw woongenot aantasten, is het zaak dit aan te pakken. De beste methode is en blijft het gesprek aangaan, al is hier wellicht wat moed voor nodig. Misschien vallen er samen afspraken te maken over de tijden waarop het geluid wat harder mag. Misschien bent u ook niet de enige die last heeft van de harde muziek betreffende buren en kunt u met andere buren een oplossing verzinnen.

 

Strooming bij burenlawaai

Om goed inzicht te krijgen in de problematiek, de mate van overlast, moet u weten hoe hard het geluid van de buren is. Strooming helpt u hier graag bij door een professionele geluidmeting uit te voeren. Zodra u meer inzicht heeft in de overlast, kunt u ook makkelijker naar een oplossing toewerken. Strooming helpt u hier graag bij, vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.